Japonec že 20 let živi sam na tropskem otoku

Masafumi Nagasaki se na samotnem otoku odlično počuti. Foto vir: Reuters

Za šestinsedemdesetletnega Masafumija Nagasakija se vsak dan odvrti po točno določenem urniku: zjutraj pretegovanje na tropski plaži, čemur sledi umivanje, priprava hrane in čiščenje svojega taborišča predno se stemni in na plano prilezejo pikajoči insekti.

Upokojeni, od sonca prežgani Nagasaki že dve desetletji brez mobitela, televizije in Facebooka živi na miniaturnem, neobljudenem otoku Sotobanari, ki leži na skrajnem jugu otočja Ryukyu, dela japonske prefekture Okinawa. Otok, čigar ime v okinavanskem dialektu pomeni “zunanji oddaljeni otok”, meri le 1 kilometer v dolžino.

Živeti in preživeti na Sotobanariju ni za mehkužce. Na otoku namreč ni pitne vode, vsake toliko časa se pojavijo masivni tajfuni, morski tokovi pa so tako nevarni, da ribiči tam okoli le redko lovijo.

Predno se je pred 20 leti odločil, da se bo poslovil od civilizacije, je delal nekaj časa kot fotograf, nato pa nekaj let v zabavni industriji.

“Ne delam tega, kar mi reče družba. Sledi pravilom naravnega sveta. Narave ne moreš premagati, zato se ji je najbolje kar popolnoma pokoriti,” za Reuters pravi Nagasaki, ki se po otoku sprehaja povsem gol, brez obleke. Prvo leto, ko je tam živel, si je nadel obleko le takrat, ko je v bližino otoka priplul kakšen čoln, sedaj pa ga niti to več ne skrbi. “Hoditi naokoli brez obleke tukaj na otoku se zdi prav, je kot uniforma,” še doda.

Glavna hrana so mu riževe kroglice (onigiri), ki jih skuha v vreli vodi. Vodo za umivanje in britje dobi iz deževnice, ki se zbira v loncih.

Enkrat na teden se Nagasaki obleče in odpluje na sosednji otok v bližini, kjer nakupi predvsem pitno vodo in riževe kroglic z denarjem — 10.000 jenov — ki mu ga vsak mesec pošlje njegov brat.

“Najti prostor, kjer boš umrl, je pomembna stvar. Odločil sem se, da je zame ta prostor tukaj,” pravi Nagasaki.

“Prej se nisem nikoli vprašal, kako pomembno si je najti prostor svoje smrti, kot naprimer, ali naj bo v bolnišnici ali pa doma, obkrožen z družino. A umreti tukaj, obkoljen z naravo — ni boljšega, kajne?”

Otok Sotobanari na jugu japonskega otočja Ryukyu v bližini Tajvana.

Via:
http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/naked-hermit-76-lives-alone-797638

One response to “Japonec že 20 let živi sam na tropskem otoku”

  1. Venet says:

    Dober je ni kaj. Vsaj je sprejel za sebe neko odločitev in po mojem je srečen. In to je edino kar velja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *