'Chibatman', resnični Batman na Japonskem

Ste vedeli, da na Japonskem obstaja čistokrvni Batman? No, mogoče to ni neko presenečenje, pa vendar. Takozvani Chibatman se ponavadi okoli prevaža na svojem predelanem tri kolesnem vozilu, ki ga je poimenoval Chibatpod. Največkrat ga opazijo na cestah prefekture Chiba blizu Tokija (od koder mu tudi ime). 

A za razliko od fiktivnega Viteza teme, ki se bori proti kriminalu, je Chibatmanovo poslanstvo nasmejati ljudi, kar dela že zadnja tri leta. Le malokdo ve njegovo pravo ime, saj je njegova identiteta skrbno varovana.

“S tem sem začel pred okoli tremi leti,” pravi Chibatman, ki je drugače varilec, v intervjuju za BBC News (oglejte si ga spodaj). “Povod za to je bil potres 11. marca 2011 in katastrofa v Fukushimi, čas, ko so ljudje pozabili, kako se nasmejati. Hotel sem jim vrniti nasmeh.”

Ko se tako oblečen okoli prevažaš v Batcycle-u, te seveda prej ali slej ustavi policija. Kot omenja tale članek, je enkrat moral na policijo, kjer pa so mu, namesto da bi ga aretirali, dali še uradno odobritev. Seveda so prej preverili, da je širina vozila po predpisih, ter da se ogrinjalo ne bo slučajno odpelo in komu priletelo v sprednjo šipo. Za vzpodbudo so mu celo rekli, naj s tem nadaljuje in jih pokliče, če ima kaka vprašanja.

Torej, naslednjič ko ste v avtu, poglejte kdo je za vami!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *