Japonske posode 'Vermicular' za kuhanje brez vode

Tokrat ena razveseljujoča vest za kuharje, ki radi šparajo z vodo oz. z računom za vodo. Aichi Dobby, Ltd. iz Japonske proizvaja linije posod nazvanih Vermicular, katerih posebnost je, da omogočajo kuhanje brez vode, obenem pa izboljšajo okus hrane.

V čem je trik? Posode so s preciznim postopkom ročno delane iz litega železa ter uporabljajo tehnologijo, ki so jo poimenovali “Triple Thermo”. Ta omogoča, da se posoda otopli enakomerno po vsej površini, v nasprotju z navadnimi posodami pa kuhana hrana pri tem obdrži večino svoje strukture in vitamine.

Na voljo sta dve velikosti posod v različnih barvah. Cena velikosti 18cm je 22.000 jenov (172 EUR), 22cm pa 28.000 jenov (219 EUR). Pošiljajo v skoraj vse države, vendar zaradi velikega povpraševanja traja nekaj mesecev, da izpolnijo naročilo.

Na voljo je tudi opcija, kjer vam za 3000 jenov po želji vgravirajo ime (ali karkoli drugega) v pokrov posode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *